Wartburg college locatie Marnix Dordrecht start nu ook met tutorleren

Op locatie Marnix in Dordrecht werden ‘peer leaders’ al eerder ingezet. De peer leaders hielpen de brugklasleerlingen al, zodat ze zich snel thuis voelen op hun nieuwe school. Leerlingen die in de brugklas moeite blijken te hebben met een bepaald vak, kunnen vanaf nu ook bijles krijgen van een getrainde tutor. Want bijna 40 leerlingen hebben afgelopen week hun certificaat behaald! En nu mogen ze aan de slag. Tutorleren VO wenst hen veel succes en leerplezier!

Nieuws

Co-training docenten peerchoaching

Co-training van coördinatoren is een belangrijke fase tijdens het implementatieproces. Het is een samenwerkingsgerichte methode waarbij coördinatoren en de trainer van Tutorleren VO samen verantwoordelijk zijn voor en elkaar ondersteunen tijdens de training van deze peercoaches.

Lees meer »
Tutoren training

Executieve functies

Leuk om te vertellen dat de tutorentraining weer vernieuwd is! De cursus voor de peercoaches is onder andere uitgebreid met een workshop “Peercoaching van executieve

Lees meer »

De kracht van peer-tutoring en de drie domeinen van Gert Biesta

Goed onderwijs is een voortdurende zoektocht naar effectieve manieren om kennis over te dragen, vaardigheden te ontwikkelen en leerlingen te inspireren tot groei. Afgelopen jaren is er een groeiende erkenning ontstaan voor peer-onderwijs. Het is erg interessant om deze vorm van onderwijs te bekijken door de bril van onderwijswetenschapper Gert Biesta. Laten we duiken in deze holistische kijk op onderwijs.

Lees meer »