Handige nieuwe app ter ondersteuning van peer-tutoring.

De app van Thijs en Rik van TeachBuddy verlaagt de drempel voor leerlingen om hulp te vragen. TeachBuddy is een software platform waarmee elke school een eigen zelfvoorzienende peer-to-peer leercommunity kan opzetten, uitvoeren en controleren. Dit verhoogt het succes van leerlingen en biedt docenten meer ruimte en tijd.

TeachBuddy
De app van TeachBuddy ondersteunt de organisatie van peer tutoring

Via TeachBuddy krijgen leerlingen met een hulpvraag snel leerhulp van een medeleerling van dezelfde school die de stof goed begrijpt. Dit kan iemand uit een andere klas zijn, maar ook iemand uit een ander leerjaar. De leerling geeft in de aanvraag weer waar hij/zij moeite mee heeft en de app koppelt deze leerling in no time aan de juiste persoon. Samen plannen ze vervolgens een leermomenten in. 

1. Slimme Matchmaking

TeachBuddy’s matchmaking algoritme koppelt de juiste leerlingen aan elkaar.

2. Activeren

Leerlingen worden via de TeachBuddy app gestimuleerd en geactiveerd om momenten in te plannen en samen te evalueren.

3. Menselijke Ondersteuning

Buddy-leerlingen worden begeleid door een ervaren onderwijs georiënteerde masterstudent die optreedt als coördinator.

4. Databank

TeachBuddy verzamelt data over de voortgang van haar gebruikers en koppelt deze terug aan de school

Deze app kan zeker de organisatie verlichten op scholen. Benieuwd naar wat de app nog meer biedt? Neem dan een kijkje op https://www.teachbuddy.com/

Nieuws

Co-training docenten peerchoaching

Co-training van coördinatoren is een belangrijke fase tijdens het implementatieproces. Het is een samenwerkingsgerichte methode waarbij coördinatoren en de trainer van Tutorleren VO samen verantwoordelijk zijn voor en elkaar ondersteunen tijdens de training van deze peercoaches.

Lees meer »
Tutoren training

Executieve functies

Leuk om te vertellen dat de tutorentraining weer vernieuwd is! De cursus voor de peercoaches is onder andere uitgebreid met een workshop “Peercoaching van executieve

Lees meer »

De kracht van peer-tutoring en de drie domeinen van Gert Biesta

Goed onderwijs is een voortdurende zoektocht naar effectieve manieren om kennis over te dragen, vaardigheden te ontwikkelen en leerlingen te inspireren tot groei. Afgelopen jaren is er een groeiende erkenning ontstaan voor peer-onderwijs. Het is erg interessant om deze vorm van onderwijs te bekijken door de bril van onderwijswetenschapper Gert Biesta. Laten we duiken in deze holistische kijk op onderwijs.

Lees meer »