Onderwijsondersteuners op Het Heerenlanden aan de slag met tutorleren

“Wat is nu precies de scheidslijn tussen huiswerkbegeleiding en tutorleren?” Deze vraag (en nog vele meer) hebben de onderwijsondersteuners van Het Heerenlanden in Leerdam vandaag tegen het licht gehouden. Zij gaan, samen met het MT, dit jaar het tutoraat op hun school verder ontwikkelen en op de kaart zetten. Ervaring met peeronderwijs hebben ze al. Maar de upgrade, uitbreiding en verduurzaming… dat staat dit jaar op de planning. Vrijdag gaat de eerste groep tutoren de nieuwe cursus volgen: 16 leerlingen uit mavo, havo en vwo gaan zichzelf verdiepen in hun tutorschap en zullen daarna weer aan de slag gaan. Ik kijk ernaar uit hen hierbij te ondersteunen!

Nieuws

Tutoren training

Executieve functies

Leuk om te vertellen dat de tutorentraining weer vernieuwd is! De cursus voor de peercoaches is onder andere uitgebreid met een workshop “Peercoaching van executieve

Lees meer »

De kracht van peer-tutoring en de drie domeinen van Gert Biesta

Goed onderwijs is een voortdurende zoektocht naar effectieve manieren om kennis over te dragen, vaardigheden te ontwikkelen en leerlingen te inspireren tot groei. Afgelopen jaren is er een groeiende erkenning ontstaan voor peer-onderwijs. Het is erg interessant om deze vorm van onderwijs te bekijken door de bril van onderwijswetenschapper Gert Biesta. Laten we duiken in deze holistische kijk op onderwijs.

Lees meer »