Nieuw: binnen 2 dagen volledige implementatie van peeronderwijs.

Vanaf nu is het mogelijk om binnen twee dagen tutorleren, het  lentorenprogramma of het buddy-systeem te implementeren op uw school.

Met een groep van 2 tot 4 docenten/onderwijsondersteuners gaan we eerst aan de slag met de nodige voorbereidingen. Deze bestaan uit:

  • kennisoverdracht van peeronderwijs;
  • praktische tips en adviezen;
  • informeren van ouders, team en leerlingen;
  • uitwerking praktische organisatie pilot.

Deze dag wordt afgesloten met de voorbereiding van de training voor de leerlingen. Deze training kan op 1 dag gegeven worden, maar twee losse dagdelen heeft de voorkeur.

Hierna kunnen de kinderen op verantwoorde wijze aan de slag gaan en heeft peeronderwijs een duurzame plaats binnen uw organisatie.

Peeronderwijs binnen 2 dagen bij u op school?  Neem dan even contact met me op en ik help u graag verder.

Nieuws

Tutoren training

Executieve functies

Leuk om te vertellen dat de tutorentraining weer vernieuwd is! De cursus voor de peercoaches is onder andere uitgebreid met een workshop “Peercoaching van executieve

Lees meer »

De kracht van peer-tutoring en de drie domeinen van Gert Biesta

Goed onderwijs is een voortdurende zoektocht naar effectieve manieren om kennis over te dragen, vaardigheden te ontwikkelen en leerlingen te inspireren tot groei. Afgelopen jaren is er een groeiende erkenning ontstaan voor peer-onderwijs. Het is erg interessant om deze vorm van onderwijs te bekijken door de bril van onderwijswetenschapper Gert Biesta. Laten we duiken in deze holistische kijk op onderwijs.

Lees meer »