Corona leerstilstand en high-dosage tutoring

High Dosage Tutoring is een intensieve onderwijsinterventie om het sociaal-emotioneel welbevinden en het leerniveau van kinderen met een grote leerachterstand te verhogen. Deze vorm van tutorleren wordt nu op Markland college Oudenbosch ingezet om leerstilstanden na een langere periode van thuisonderwijs aan te pakken. Ze plaatsen 3 weken geleden een oproep op hun website en andere social media. Hierop werd direct gereageerd: oud collega’s, oud leerlingen, ouders en stagiaires wilden graag hun steentje bijdragen. Om hen te  voorzien van extra skills en informatie rondom deze vorm van tutorleren, mocht ik deze training verzorgen. Samen met trainingsacteur Nicola van den Einden ben ik aan de slag gegaan. Vijftien tutoren zijn er nu klaar voor. En aanstaande maandag 28 maart gaan de eerste leerlingen profiteren van deze bijzondere “bijlessen”. Ik wens hen allemaal heel veel leerplezier en succes toe!

Nieuws

Tutoren training

Executieve functies

Leuk om te vertellen dat de tutorentraining weer vernieuwd is! De cursus voor de peercoaches is onder andere uitgebreid met een workshop “Peercoaching van executieve

Lees meer »

De kracht van peer-tutoring en de drie domeinen van Gert Biesta

Goed onderwijs is een voortdurende zoektocht naar effectieve manieren om kennis over te dragen, vaardigheden te ontwikkelen en leerlingen te inspireren tot groei. Afgelopen jaren is er een groeiende erkenning ontstaan voor peer-onderwijs. Het is erg interessant om deze vorm van onderwijs te bekijken door de bril van onderwijswetenschapper Gert Biesta. Laten we duiken in deze holistische kijk op onderwijs.

Lees meer »