Tutorleren bij RKC

De leerlingen van SG de OverSG de Overlaat Waalwijklaat mochten hun tutoren training op een heel bijzondere plek volgen: in de businesszaal van RKC Waalwijk! Dat hadden de tutorcoaches, Babbet, Margo en Jolanda wel heel goed geregeld. De dag verliep erg gezellig en de tutoren deden erg goed mee. Het was een bijzonder getalenteerde groep: ze konden zich nu al goed verplaatsen in hun nieuwe rol als tutor en zagen dat leren meer is dan herhalen en overhoren. Aan het eind van de dag kon iedereen zijn certificaat in ontvangst nemen. Na de meivakantie starten de tien tutoren met hun begeleiding van onderbouw leerlingen met leerproblemen. Ik wens hen veel plezier en succes toe en ik hoop hen in september weer te zien bij de training voor ervaren tutoren!

Nieuws

Co-training docenten peerchoaching

Co-training van coördinatoren is een belangrijke fase tijdens het implementatieproces. Het is een samenwerkingsgerichte methode waarbij coördinatoren en de trainer van Tutorleren VO samen verantwoordelijk zijn voor en elkaar ondersteunen tijdens de training van deze peercoaches.

Lees meer »
Tutoren training

Executieve functies

Leuk om te vertellen dat de tutorentraining weer vernieuwd is! De cursus voor de peercoaches is onder andere uitgebreid met een workshop “Peercoaching van executieve

Lees meer »

De kracht van peer-tutoring en de drie domeinen van Gert Biesta

Goed onderwijs is een voortdurende zoektocht naar effectieve manieren om kennis over te dragen, vaardigheden te ontwikkelen en leerlingen te inspireren tot groei. Afgelopen jaren is er een groeiende erkenning ontstaan voor peer-onderwijs. Het is erg interessant om deze vorm van onderwijs te bekijken door de bril van onderwijswetenschapper Gert Biesta. Laten we duiken in deze holistische kijk op onderwijs.

Lees meer »