Trainingsmaterialen vernieuwd en verbeterd!

Tutoren trainingAfgelopen zomer is er weer hard gewerkt: zowel de tutoren- als de buddytraining is vernieuwd, verbeterd en up-to-date gemaakt! En hier zijn we trots op. De nieuwste onderwijsvernieuwingen zijn in deze methode verwerkt. Hier alvast een inkijkje in de tutoren training:

  1. Meervoudige Intelligentie;
  2. Didactische werkvormen;
  3. Beginsituatie inschatten;
  4. Activerende werkvormen;
  5. Feedback geven;
  6. Omgaan met tegenvallende resultaten;
  7. Zinvol evalueren;
  8. Omgaan met privacy;
  9. Formatief evalueren.

In september starten de eerste trainingen in Capelle aan den IJssel, Ede, Gorinchem en Waalwijk. We wensen alle scholen veel plezier en succes toe!

Nieuws

Co-training docenten peerchoaching

Co-training van coördinatoren is een belangrijke fase tijdens het implementatieproces. Het is een samenwerkingsgerichte methode waarbij coördinatoren en de trainer van Tutorleren VO samen verantwoordelijk zijn voor en elkaar ondersteunen tijdens de training van deze peercoaches.

Lees meer »
Tutoren training

Executieve functies

Leuk om te vertellen dat de tutorentraining weer vernieuwd is! De cursus voor de peercoaches is onder andere uitgebreid met een workshop “Peercoaching van executieve

Lees meer »

De kracht van peer-tutoring en de drie domeinen van Gert Biesta

Goed onderwijs is een voortdurende zoektocht naar effectieve manieren om kennis over te dragen, vaardigheden te ontwikkelen en leerlingen te inspireren tot groei. Afgelopen jaren is er een groeiende erkenning ontstaan voor peer-onderwijs. Het is erg interessant om deze vorm van onderwijs te bekijken door de bril van onderwijswetenschapper Gert Biesta. Laten we duiken in deze holistische kijk op onderwijs.

Lees meer »