Studenten Omgangskunde ontwikkelen training tutoren

Studenten Omgangskunde ontwikkelen training tutoren

 

Dinsdag 16 mei zijn de studenten van de lerarenopleiding omgangskunde Tilburg een kijkje komen nemen bij tutorleren op het Munnikenheide college. Ze kregen eerst uitleg over de organisatie binnen school. Vervolgens zagen ze de leerlingen aan het werk. Er werden veel vragen gesteld en rondgekeken. Na afloop vertelden de studenten dat ze onder de indruk waren van de rust en concentratie. Ook de betrokkenheid en de creativiteit van de leerlingen riep bewondering op. “De rust waarmee de tutoren uitleg geven, was zo schattig! We hebben hele mooie didactische momenten gezien!”

Nieuws

Tutoren training

Executieve functies

Leuk om te vertellen dat de tutorentraining weer vernieuwd is! De cursus voor de peercoaches is onder andere uitgebreid met een workshop “Peercoaching van executieve

Lees meer »

De kracht van peer-tutoring en de drie domeinen van Gert Biesta

Goed onderwijs is een voortdurende zoektocht naar effectieve manieren om kennis over te dragen, vaardigheden te ontwikkelen en leerlingen te inspireren tot groei. Afgelopen jaren is er een groeiende erkenning ontstaan voor peer-onderwijs. Het is erg interessant om deze vorm van onderwijs te bekijken door de bril van onderwijswetenschapper Gert Biesta. Laten we duiken in deze holistische kijk op onderwijs.

Lees meer »