Peeronderwijs tijdens en na deze coronaperiode

Juist in deze tijd kan peeronderwijs van grote waarde zijn voor onze VO leerlingen. Hulp die gegeven wordt door leeftijdgenoten wordt als erg waardevol ervaren. Zeker nu er wat meer onzekerheid is onder onze leerlingen over hun (eventueel) opgelopen leerachterstanden. Tutoren geven didactische ondersteuning die precies afgestemd wordt op de leerling. Zij zijn getraind om hun hulp af te stemmen op de persoonlijke hiaten én op de didactische werkwijze dit past bij deze leerling. Lentoren geven juist sociaal emotionele hulp aan brugklassen die starten op hun nieuwe VO school. Zij zijn de extra handen, ogen en oren voor de mentoren. Zo creëren zij mede een warm welkom op hun nieuwe school. Peeronderwijs opzetten op uw school? Ik help u graag.

Nieuws

Co-training docenten peerchoaching

Co-training van coördinatoren is een belangrijke fase tijdens het implementatieproces. Het is een samenwerkingsgerichte methode waarbij coördinatoren en de trainer van Tutorleren VO samen verantwoordelijk zijn voor en elkaar ondersteunen tijdens de training van deze peercoaches.

Lees meer »
Tutoren training

Executieve functies

Leuk om te vertellen dat de tutorentraining weer vernieuwd is! De cursus voor de peercoaches is onder andere uitgebreid met een workshop “Peercoaching van executieve

Lees meer »

De kracht van peer-tutoring en de drie domeinen van Gert Biesta

Goed onderwijs is een voortdurende zoektocht naar effectieve manieren om kennis over te dragen, vaardigheden te ontwikkelen en leerlingen te inspireren tot groei. Afgelopen jaren is er een groeiende erkenning ontstaan voor peer-onderwijs. Het is erg interessant om deze vorm van onderwijs te bekijken door de bril van onderwijswetenschapper Gert Biesta. Laten we duiken in deze holistische kijk op onderwijs.

Lees meer »