Mag ik aan u voorstellen….

Dit is Elle Maartense, nieuwe trainer bij TutorlerenVO. Elle is geboren en getogen in een klein dorpje in het oosten van Brabant. Zij heeft een rugzak vol ervaringen als het gaat over het werken met pubers op het vmbo en met name op het gebied van tutorleren. Sinds 2015 is ze wekelijks bezig met alles wat te maken heeft de organisatie rondom tutorleren op haar school zoals werving, matching, training en het begeleiden van tutorlessen.

Vorig jaar hielp ze al mee bij verschillende werkzaamheden bij tutorleren VO en nu is ze er helemaal klaar voor! De eerste twee trainingen zijn een feit.

Elle vindt het erg belangrijk dat leerlingen in hun kracht staan. “Niks is zo mooi om het zien als leerlingen die elkaar op een fijne manier helpen, die sparkel die dan verschijnt in hun ogen…ja, daar geniet ik van!”

Nogmaals welkom Elle en veel plezier bij het verspreiden van jouw vlammetje! Elle Maartense

 

Nieuws

Tutoren training

Executieve functies

Leuk om te vertellen dat de tutorentraining weer vernieuwd is! De cursus voor de peercoaches is onder andere uitgebreid met een workshop “Peercoaching van executieve

Lees meer »

De kracht van peer-tutoring en de drie domeinen van Gert Biesta

Goed onderwijs is een voortdurende zoektocht naar effectieve manieren om kennis over te dragen, vaardigheden te ontwikkelen en leerlingen te inspireren tot groei. Afgelopen jaren is er een groeiende erkenning ontstaan voor peer-onderwijs. Het is erg interessant om deze vorm van onderwijs te bekijken door de bril van onderwijswetenschapper Gert Biesta. Laten we duiken in deze holistische kijk op onderwijs.

Lees meer »