De nieuwe lentoren bij Van Maerlant staan weer klaar!

Van MaerlantMag ik u voorstellen aan de nieuwe lentoren bij Van Maerlant in ‘s-Hertogenbosch?! Deze 15 dames (deze keer zijn het alleen dames die deelnemen) gaan de brugklassers in september begeleiden tijdens hun eerste jaar op hun school. Ieder duo is gekoppeld aan 1 vaste klas. Samen met de mentor zullen ze voor een warm welkom zorgen. De klassen hebben ze vorige week al gezien tijdens de kennismakingsavond. Daarbij hebben zij zich ook al gepresenteerd. Heel veel plezier en succes dames!!

Nieuws

Tutoren training

Executieve functies

Leuk om te vertellen dat de tutorentraining weer vernieuwd is! De cursus voor de peercoaches is onder andere uitgebreid met een workshop “Peercoaching van executieve

Lees meer »

De kracht van peer-tutoring en de drie domeinen van Gert Biesta

Goed onderwijs is een voortdurende zoektocht naar effectieve manieren om kennis over te dragen, vaardigheden te ontwikkelen en leerlingen te inspireren tot groei. Afgelopen jaren is er een groeiende erkenning ontstaan voor peer-onderwijs. Het is erg interessant om deze vorm van onderwijs te bekijken door de bril van onderwijswetenschapper Gert Biesta. Laten we duiken in deze holistische kijk op onderwijs.

Lees meer »