Leerachterstanden op het VO wegwerken door inzet tutoren

Wat kan tutorleren betekenen bij leerachterstanden?Na een flinke periode van thuisonderwijs komen onze leerlingen straks weer naar school. We kijken er allemaal naar uit! Maar hoe gaan we nu verder? Hoe gaan we om met de onderlinge verschillen? Hoe kunnen we ze allemaal laten vertellen hoe ze de afgelopen periode ervaren hebben? Nou, heel simpel! Door de inzet van tutoren.

Zij weten precies hoe dit voelt. Tevens kunnen ze (als ze een goede training hebben doorlopen) direct ook aan de slag met de individuele leerachterstanden. Twee vliegen in 1 klap dus!

Na de lockdown is het wel van belang dat de tutoren goed geïnformeerd worden.  Want naast een goede training is een extra interventie bijeenkomst in deze periode zeer aan te raden. Tijdens deze bijeenkomst gaan ze namelijk aan de slag met de psychologische invloeden van de afgelopen corona-periode op jonge leerlingen. Welke angsten zijn er? En hoe is het voor pubers om een langere periode thuisonderwijs te volgen?  Zo zorgt de school ervoor dat de tutoren  goed voorbereid zijn op een fijn gesprek met hun tutee. En kunnen ze vervolgens aan de slag met de leerstof!

Nieuws

Tutoren training

Executieve functies

Leuk om te vertellen dat de tutorentraining weer vernieuwd is! De cursus voor de peercoaches is onder andere uitgebreid met een workshop “Peercoaching van executieve

Lees meer »

De kracht van peer-tutoring en de drie domeinen van Gert Biesta

Goed onderwijs is een voortdurende zoektocht naar effectieve manieren om kennis over te dragen, vaardigheden te ontwikkelen en leerlingen te inspireren tot groei. Afgelopen jaren is er een groeiende erkenning ontstaan voor peer-onderwijs. Het is erg interessant om deze vorm van onderwijs te bekijken door de bril van onderwijswetenschapper Gert Biesta. Laten we duiken in deze holistische kijk op onderwijs.

Lees meer »