Het belang van training, monitoren en structuur

Onderzoek onder 2005 leerlingen in het VO laat zien dat peer support van belang is om gemotiveerd te blijven om naar school te gaan.

Peer tutoring wordt al meer dan veertig  jaar onderzocht. Het oorspronkelijke onderzoek van Harris en Sherman (1973) en Fogarty en Wang (1982) werd gevolgd door honderden onderzoeken in alle lagen van het onderwijs. Op basis van huidige onderzoeken kunnen inmiddels verschillende effecten worden vastgesteld: betere prestaties (waaronder de mate van taalbeheersing), beter gedrag, betere interpersoonlijke vaardigheden, groter vertrouwen en hogere motivatie. Recente onderzoeken benadrukken ook dat het monitoren van peer tutoring en trainen van de tutoren van belang is voor de effectiviteit. Daarbij is peer tutoring gebaat bij het gebruik van gestructureerde activiteiten, zoals materiaal dat door de leraar is voorbereid.

Lees meer:

De effectiviteit van peer tutoring

Nieuws

lerarentekort

Inspiratie voor 2023…

Een nieuw schooljaar, nieuwe inspiratie en nieuwe plannen voor goed onderwijs. Dat wens ik alle onderwijscollega’s toe! In deze tijd van individualisatie en (dreigend) lerarentekort

Lees meer »