Één- of meerdaagse trainingen

Één- of meerdaagse trainingen

 

Tutorleren door simpelweg voor te doen heeft weinig zin. Maar hoe kunnen tutoren het inzicht van hun tutee daadwerkelijk verhogen?. En op welke wijze kunnen zij hun tutee activeren?

Gericht motiveren en inspireren dus!
Diverse onderzoeken laten zien dat gerichte training van tutoren enorme groeikansen biedt in het geven van begeleiding. Deze training is speciaal gericht op het verbeteren van vaardigheden en het zelfvertrouwen van de aspirant tutor. Zo brengt hij zijn kennis op een hoger niveau op het gebied van sociale vaardigheden, 1 relaties/kleine groepjes, activerende werkvormen en het geven van feedback. Dit leidt tot een direct effect waarvoor tutorleren bedoeld is, het gericht motiveren en inspireren van de tutee. Zo verbeteren de leerprestaties van de tutee uiteindelijk daadwerkelijk.

Inhoud cursus in het kort:
• Opbouwen van vertrouwensband
• Hoe leren pubers?
• Op zoek naar beginsituatie
• Activerende werkvormen één-op-één
• Planmatig werken
• Het geven van feedback
• Leren evalueren

De trainingen/studiedagen/workshops zijn speciaal ontwikkeld voor aspirant turoren en kan op locatie worden gegeven. De training kan op maat aangepast worden

Nieuws

Co-training docenten peerchoaching

Co-training van coördinatoren is een belangrijke fase tijdens het implementatieproces. Het is een samenwerkingsgerichte methode waarbij coördinatoren en de trainer van Tutorleren VO samen verantwoordelijk zijn voor en elkaar ondersteunen tijdens de training van deze peercoaches.

Lees meer »
Tutoren training

Executieve functies

Leuk om te vertellen dat de tutorentraining weer vernieuwd is! De cursus voor de peercoaches is onder andere uitgebreid met een workshop “Peercoaching van executieve

Lees meer »

De kracht van peer-tutoring en de drie domeinen van Gert Biesta

Goed onderwijs is een voortdurende zoektocht naar effectieve manieren om kennis over te dragen, vaardigheden te ontwikkelen en leerlingen te inspireren tot groei. Afgelopen jaren is er een groeiende erkenning ontstaan voor peer-onderwijs. Het is erg interessant om deze vorm van onderwijs te bekijken door de bril van onderwijswetenschapper Gert Biesta. Laten we duiken in deze holistische kijk op onderwijs.

Lees meer »