De eerste buddy’s op Gymnasium Camphusianum in Gorinchem

Gymnasium Camphusianum te Gorinchem
Eerste lichting buddy’s op het Gymnasium Camphusianum in Gorinchem

Al enkele jaren ondersteunen bereidwillige hulpmentoren het docententeam bij de start van de brugklassen. Maar vanaf dit schooljaar gaan 11 getrainde buddy’s deze taak op het Gymnasium Camphusianum op zich nemen.

Op maandag 12 september volgenden zij hiervoor een training en hebben dit, alle elf, met goed gevolg afgerond. Zo hebben ze nu meer kennis over groepsvormingsfasen, het puberbrein en kunnen ze pestgedrag herkennen en hierbij een bemiddelende rol spelen. Ook kunnen ze diverse gesprekstechnieken toepassen als zij dit schooljaar in gesprek gaan met de nieuwe brugklassers.

Ik wens het brugklasteam, de buddy’s en de brugklassers veel succes en een fijn schooljaar toe!

https://www.camphusianum.nl/

Nieuws

Co-training docenten peerchoaching

Co-training van coördinatoren is een belangrijke fase tijdens het implementatieproces. Het is een samenwerkingsgerichte methode waarbij coördinatoren en de trainer van Tutorleren VO samen verantwoordelijk zijn voor en elkaar ondersteunen tijdens de training van deze peercoaches.

Lees meer »
Tutoren training

Executieve functies

Leuk om te vertellen dat de tutorentraining weer vernieuwd is! De cursus voor de peercoaches is onder andere uitgebreid met een workshop “Peercoaching van executieve

Lees meer »

De kracht van peer-tutoring en de drie domeinen van Gert Biesta

Goed onderwijs is een voortdurende zoektocht naar effectieve manieren om kennis over te dragen, vaardigheden te ontwikkelen en leerlingen te inspireren tot groei. Afgelopen jaren is er een groeiende erkenning ontstaan voor peer-onderwijs. Het is erg interessant om deze vorm van onderwijs te bekijken door de bril van onderwijswetenschapper Gert Biesta. Laten we duiken in deze holistische kijk op onderwijs.

Lees meer »